Wednesday 21 April 2010

And here's where we wave and say 'hi' :)

People say that life is the thing, but I prefer reading.
- Logan Pearsall Smith, in "Afterthoughts"

Neata :) Asta e blogul oarecum oficial al unui program oarecum interesant numit Crosswords; probabil ca n'ai auzit de el pana acum, insa speram sa remediem problema asta.
Here's the deal: Noi suntem un grupulet de oameni (in care puteti oricand intra) carora le place sa citeasca. Vrem sa vorbim despre carti si despre autori si despre idei de carti si despre manuscrise si despre concepte si despre hmm cam orice altceva. Si mai vrem ca oamenii din jur sa citeasca - nu vorbesc aici de carti din categoria "Ion" si "Morometii" care trebuie citite pentru ca asa si pe dincolo, ci despre (aproape) orice fel de carti.

Prin urmare, am initiat proiectul asta, pe nume Crosswords. Cu o sponsorizare din partea Youthbank, noi o sa cumparam carti multe-multe (care ne plac noua, care sunt "in trend", pe care ni le cereti voi etc.) pe care vi le punem la dispozitie. Tot ce trebuie sa faceti ca sa primiti o carte e sa lasati un comment aici cu un id, ceva, sau sa va miscati pan' la P3 unde veti intreba si vi se va raspunde. :> Noi va dam cartea (si da, e graaatis) si va trecem pe o listuta, voi o luati si o cititi. Cand terminati de citit cartea (va exista o perioada limita pt asta doar daca altcineva cere aceeasi carte), o dati pur si simplu altcuiva. Acest altcineva nu tre' sa faca altceva decat sa se miste pana la noi si sa ne spuna 'cartea X e la mine'. And then we press "repeat".
Intre timp, o sa incercam pe cat sa poate sa facem totul cat mai interactiv. Vom organiza niste intalniri pentru cei ce vor sa discute ce'au citit, eventual niste intalniri cu scriitori de pe la noi, vom incerca sa mentinem blogul fresh cu postari despre fiecare carte etc. Toata lumea poate discuta prin intermediul commenturilor si oricine vrea sa scrie pe blog despre carti/citit/autori/citate/filme? etc :P e binevenit. E-mail me and you're added.

Pe langa toata chestia asta care suna incredibil de cultural, mai exista un avantaj; nu stii niciodata cine va veni la tine sa ceara cartea pe care o citesti, nu stii cui va trebui sa'i dai cartea sau cu cine vei ajunge sa discuti. Poate e tipu' ala cu care te chinui sa intri in vorba de 2 luni, poate e prietena cu care te'ai certat nuş'când si cu care acum te poti impaca, poate e viitorul tau best-friend. Speram. :)

O sa impartim niste chestionare prin liceu (o sa pun unul si pe blog, pentru oameni draguuuti care vor sa raspunda ^^) ca sa aflam cam ce v'ar interesa si cam cum vi se pare intreaga poveste. Partea oarecum neplacuta este ca, deocamdata, chestia asta va functiona doar in CNSS. Daca vor exista doritori din alte licee, persoane care sa se ofere sa se implice si conditii potrivite, atunci vom putea sa facem acelasi lucru si in alte parti; daca am putea, am face chiar schimburi intre licee. Vom vedea.

O sa ajunga si chestionaru' p'aici in curand. Puteti incepe sa lasati commenturi daca sunteti interesati/aveti intrebari sau daca vreti o carte in mod deosebit. Cheers! :)

No comments:

Post a Comment